Każda z mam dostała mały prezencik czy
to w postaci pojemniczka na kanapkę czy foremki na ciasto.
Było super.
Poniżej podajemy obiecane przepisy.
PIECZARKI ROZDRABNIAMY, 3 SERKI TOPIONE ROZPROWADZIĆ Z
GORĄCĄ WODĄ,
NATKĘ PIETRUSZKI ROZDROBNIĆ,
W CUDZIE KUCHENNYM UMIEŚCIĆ PIECZARKI, SERKI, MAKARON,
WSZYSTKO ZALAĆ BULIONEM.
NA OK. 30 MIN. PÓŹNIEJ DODAJ NATKĘ PIETRUSZKI.
ZUPA CZOSNKOWA
FILET Z KURCZAKA POKROIĆ W MAŁĄ KOSTKĘ.
1 GŁÓWKĘ CZOSNKU OBRAĆ I ZMIAŻDŻYĆ W WYCISKACZU.
1 MARCHEWKĘ i ½ SELERA OBRAĆ I ZETRZEĆ NA TARCE NA
WIÓRKI.
MAKARON, KURCZAK I POZOSTAŁE WARZYWA WŁOŻYĆ
DO CUDU
KUCHENNEGO. BEZ SITA.
ZALAĆ BULIONEM (ok. 30 min).
NASTĘPNIE WLAĆ 200 ML ŚMIETANY.
POSYPAĆ POSIEKANĄ PIETRUSZKĄ.
DANIE Z KASZĄ
FILET POKROIĆ W
KOSTKĘ I POSYPAĆ VEGETĄ.
BROKUŁY PODZIELIĆ NA MALE RÓŻYCZKI.
KASZĘ W WORECZKU,
MIĘSO I BROKUŁ UŁOŻYĆ NA SICIE OBOK SIEBIE.
ZALAĆ WSZYSTKO BULIONEM(na ok. 30
min)
SOS:
DO SZEJKERA WLEWAMY JOGURT, DODAJEMY MAJONEZ, SÓL, PIEPRZ, 2
ZĄBKI CZOSNKU PRZECIŚNIĘTE WSZYSTKO MIESZAMY ENERGICZNIE.
ZUPA Z OGÓRKA
2 OGÓRKI ROZDRABNIAMY ZE SKÓRKĄ.
PĘCZEK KOPERKU ROZDRABNIAMY,
3 SERKI TOPIONE MIESZAMY Z ODROBINĄ GORĄCEJ WODY AŻ SIĘ
ROZPUSZCZĄ.
WSZYSTKO UMIESZCZAMY W CUDZIE KUCHENNYM (BEZ SITA).
ZALEWAMY BULIONEM NA OK. 20 MIN.
RYBA Z OGÓRKIEM
RYBA POKROJONA NA MAŁE KAWAŁKI,
OGÓREK ZE SKÓRKĄ ROZDROBNIONY,
KOPEREK POSIEKAĆ.
WSZYSTKO UMIEŚCIĆ W SICIE W CUDZIE KUCHENNYM.
ZALAĆ BULIONEM NA OK. 30 MIN.
W SZEJKERZE.
100 ml ŚMIETANKI
100 ML OLEJU
Sól, pieprz, ocet
WSZYSTKO DOBRZE WYMIESZAĆ.
ZGĘSTNIEJE DODAĆ JOGURT.
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz